16. april 2017
Dronningens
77-års fødselsdag

 

Først trådte dagens fødselar, Dronningen, ud på verandaen, hvor familien straks fulgte efter. Dronningen havde store problemer med at få ørenlyd, da hun ville udråbe et nifoldigt leve for Danmark. Folk i slotshaven var allerede i færd med at synge fødselsdagssangen for hende.

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

Printervenlig version

I påsken 2017, søndag den 16. april, valfartede adskillige århusianere frem til Slotshaven ved Marselisborg Slot, hvor dronning Margrethe  markerede sin 77-års fødselsdag. I ventetiden var folket i slotshaven spændt på, om prins Henrik denne gang valgte at vise sig.
Efter vagtskiftet klokken 12.00 marcherede Den Kongelige Livgardes Musikkorps op foran slottet, hvorefter Dronningen og prins Henrik med to, af de yngste børnebørn, prinsesse Josephine og prinsesse Athena, i hånden, trådte ud på verandaen. Straks fulgte resten af den kongelige familie efter og lod sig hylde af de mange fremmødte i Slotshaven.
Grundet påsken opholder dronningen sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og derfor var der denne gang  ingen fødselsdagsparade på Amalienborg Slotsplads. Der var dog fremlagt gratulationslister i porten i Det Gule palæ i København, i tidsrummet 10.00-14.00.

 

 

Dronningen markerede i år, påskedag den 16. april 2017, sin 77 års fødselsdag i slotshaven ved Marselisborg Slot i Aarhus.

 

Den første der gik ud på verandaen, da dørene gik op, var Dronningen.

 

Lidt før middag kom Frederik og Mary tværs over slotspladsen, fra Kavalerbygningen over til slottet.
Fra venstre: prinsesse Josephine, prins Vincent, prins Christian og prinsesse Isabella.

 

 

Selvom der har været meget uro om prins Henrik, sidst under den belgiske kongefamilies besøg i Danmark, virkede regentparret tætte og fortrolige, da de fra terrassen i Aarhus vinkede til danskerne.

 

Den kongelige Livgardes Musikkorps var marche-ret op foran slottet og sørgede for den gode stemning i haven. De var med til at gøre dagen til en rigtig festdag for Dronningen.

Det er dog ikke første  gang dronning Margrethe fejrede sin fødselsdag i Smilets By, Aarhus. Margrethe trådte tidligere, bl.a. 2001, 2003, 2006, 2011 og 2014, også ud på verandaen ved Marselisborg Slot.
Ude på verandaen udråbte dronning Margrethe, traditionen tro, et nifoldigt leve for Danmark.
Trods det overskyede vejr, tog folk det med godt humør og hilste pænt på Majestæten, da hun trådte frem.
To personer, Joachims to første sønner, prins Nikolai og prins Felix, fra det tidligere ægteskab med Alexandra, var ikke i Aarhus på deres farmors fødselsdag. Mon ikke de i påsken var hjemme hos moderen.
Dronningen og den kongelige familie viste sig i alt to gange på verandaen.
Publikum i slotshaven brød ud i en spontan fødselsdagssang til majestæten, som hun dog fik afbrudt, og i stedet fik folkemassens hjælp til at udbringe, det obligatoriske nifoldige leve for Danmark. Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede herefter kongesangen "Kong Christian".

 

Den Kongelige Livgarde var på plads i Aarhus, ved Marselisborg Slot, da slottet i påsken var beboet af regentparret.

 

Hele den kongelige familie, dog uden Nikolai og Felix, kom ud på verandaen i Aarhus. Den kongelige familie trådte i alt to gange ud på verandaen.

 

 

 

Til højre i billedet fejler venskabet intet, mellem kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys datter, prinsesse Josephine og prins Joachims og prinsesse Maries datter, prinsesse Athena.

 

Prins Henriks deltagelse ved sin hustrus fødselsdag  blev af folket i slotshaven modtaget med bravur.

 

Prins Henrik er meget stolt af sine otte børnebørn.
Fra venstre: prinsesse Isabella, prins Christian, prinsesse Mary, prinsesse Josephine, prins Henrik og prins Vincent

De to yngste prinsesser, kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys datter, prinsesse Josephine og prins Joachims og prinsesse Maries datter, prinsesse Athena stjal i hele fødselsdagsshowet billedet. De kastede sig ud i en improviseret dans, klappede kager sammen og morede sig i det hele taget kongeligt på verandaen.
Den kongelige familie viste sig i alt to gange på den kongelige terrasse, men det havde de åbenbart ikke alle fået rigtig fat i. For da dørene gik op anden gang, opdagede kronprinsesse Mary, at der manglede et par stykker. Hun skyndte sig tilbage, ind i de kongelige gemakker og fik hentet prinsesse Marie, prinsesse Josephine og prinsesse Athena ud, så de igen alle var samlet.

 

Hele kongefamilien samlet på verandaen.
Fra venstre: prins Henrik, dronning Margrethe, prins Joachim, prinsesse Josephine, prinsesse Athena, prinsesse Marie, lille prins Henrik, prins Christian, kronprins Frederik, prinsesse Isabella, prins Vincent og kronprinsesse Mary.

 

Efter godt et lille kvarters tid på terrassen, vinkede kongefamilien pænt farvel til de mange fremmødte, der havde taget opstilling i slotshaven.

 

 

Da folk forlod Marselisborg Slot i Aarhus, var Den Kongelige Livgarde linet op på begge sider, så de mange borgere, der var med til at hylde majestæten kunne spadsere lige midt igennem.

 

Efter dagens adgang til, Marselisborg Slotshave i Aarhus, fejringen af Hendes Majestæt Dronning Margrethes fødselsdag, vandrede de mange tusinde borgere igen ud af haven.

 

Dronningens fødselsdag

  Margrethes
60 årsdag
2000
Margrethes
63 årsdag
2003
Margrethes
65 årsdag
2005
Margrethes
66 årsdag
2006
Margrethes
68 årsdag
2008
Margrethes
70 årsdag
2010
Margrethes
75 årsdag
2015
Margrethes
76 årsdag
2016
Margrethes
79 årsdag
2019