Reception på
Kongeskibet Dannebrog

 

Kongeskibet Dannebrog lagde til kaj i Juelsminde Havn, klokken halv ti, den 6. juni 2008. Kongeskibet havde til aftenen vendt rundt, for at være klar til at sejle ud igen.

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

Printervenlig version

Fredag aften, den 6. juni 2008, holdt regentparret reception på Kongeskibet Dannebrog for indbudte gæster.
Gæsterne var blandt andet fra Hedensted Kommune, byråddet og de prominente værter, der havde åbnet dørene for dronning Margrethe og prins Henrik. Alle mødte op med deres respektive gemal eller gemalinde. Knap ethundrede ankom til kajen i Juelsminde, gik ombord på Dannebrog omkring klokken 19.15. Alle var budt til klokken halv otte.
Gæsterne blev fløjtet ombord på Dannebrog i grupper. Mange havde investeret i nyt tøj til lejligheden.

 

 

 

Hedensted Kommunes borgmester Jørn Juhl (S) og fru Hanne Nielsen.

Viceborgmester Erik Kvist (DF) og konen Ditte Kvist havde en travl dag.

Miljøminister Troels Lund Poulsen og kæreste Sophie Løhde.

Alle glædede sig til aftenens begivenhed, hvor de fik mulighed for at tale med regentparret under mere private former. Hedensted Kommunes borgmester Jørn Juhl Nielsen og fru Hanne Nielsen havde haft en meget lang dag, fordi de havde været med regentparret rundt på samtlige besøg i kommunen, men det havde været en helt fantastisk dag, fortalte de. Jørn Juhl Nielsen glædede sig over, at så mange af kommunens borgere var mødt op, ude på ruten.
Dronningen bød på en finere aftensmåltid, en soupér som det kaldes. Regentparret var vært på Dannebrog.

 

 

 

Købmand Lars Larsen og hans kone Kirstine Brunsborg.

Politidirektør Lone krag Schested og gemal Niels Schested.

Klokken 21.30 gik gæsterne fra borde, forlod skibet.

Kongeskibet Dannebrog er bygget i 1931 - 1932 på Orlogsværftet i København, som afløser for det forrige kongeskib, hjuldamperen Dannebrog fra 1879. Skibet er navngivet af dronning Alexandrine i 1931.
Den kongelige beboelse rummer dronningens og prinsgemalens arbejdsværelser, spisesalon, soverum med mere.
Regentparret har taget personligt del i interiørets indretning, valg af møbler og generel udrustning. Den kongelige afdeling rummer stadig møbler og udrustning fra det forrige kongeskib, der var fra 1879.
Kongeskibet Dannebrog er en selvstændig kommando, som administreres af dronningens Jagtkaptajn, der er medlem af Majestætens hofstab. Dannebrogs fulde besætning består af 9 officerer, 7 sergenter og 36 værnepligtige, som alle er specielt udvalgt fra marinen. Befalingsmændene er normalt tilkommanderet i to-fire års perioder, mens de menige værnepligtige kun er med én sommer.

 

 

De værnepligtige på Kongeskibet Dannebrog trak landgangen op, gjorde skibet klar til afgang. De værnepligtige er med på kongeskibet i én sæson.

Dronning Margrethe og prinsgemal Henrik kom frem og tog afsked med folket på kajen i Juelsminde. Alle sang for regentparret, da de afsejlede.

 

Kongeskibet afsejlede Juelsminde Havn klokken 22.00. Det var regentparrets sidste besøg på denne togt.
Tidligere besøgte dronning Margrethe og prins Henrik, mandag 2. juni Esbjerg, tirsdag 3. juni Mandø og torsdag den 5. juni Fredericia.

Dronningen

Skive
Havn
125 år
1994

Åbning af
Storebælt
1998

Roskilde
1000 år
1998
 

Rundetaarn
5. september
1998

Nykøbing Mors
700 år 1999

Hanstholm
30. juni
2002
Vejle
675 år
september
2002
Københavns
Metro
2002
Sommertogt
Vestjylland
september
2006
Skive
14. sept.
2007
Kommunerne
Ikast-Brande
& Herning
4. juni 2009
Lemvig
Kommune
6. sept.
2009