Prins Christian
i vuggestue

 

Prins Christian ankom sammen med mor og far til vuggestuen, Dronning Louises Børnehus i Fredensborg, tirsdag 27. marts 2007, klokken 10.00. Prins Christians første dag i børnehuset.

Tekst af Per Brunsgård og fotos af Chris Christophersen.

Printervenlig version

Den nu knapt 18 måneder gamle prins Christian startede tirsdag 27. marts 2007 i Dronning Louises Børnehus i Fredensborg. Prins Christian starter i vuggestuen, der er ti børn på stuen der hedder "Spiren".
Børnehuset ligger kun få hundrede meter fra, den kongelige families hjem, Kancellihuset ved Fredensborg Slot. 
Pædagog, Britta Just Petersen har ansvaret for stuen og var selvfølgelig med til at modtage den lille nye beboer og hans forældre sammen med lederen af børnehuset, Helle Zacho. Det er kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ønske, at deres søn skal opdrages helt anderledes, end hans far blev opdraget. Christian skal i vuggestue for at lære andre børn at kende. Mary har i modsætning til Frederik selv gået i vuggestue som lille og det var med til at beslutte at Christian, som prins, tronarving eller ej, ikke bare skal gå derhjemme og hygge.
Prins Christian er jo ikke klar over hvad der venter ham, men vi har da været meget spændte sagde Frederik til pressen, der sammen med Mary adskillige gange havde besøgt børnehuset, for at tale hele programmet igennem med lederen. Det er ikke meningen, at prins Christian skal i vuggestue hver dag. Foreløbig nogle timer for at være sammen med børn på sin egen alder. Dette vil også aflaste kronprinsesse Mary, der selv venter barn i maj måned, prins Christian bliver storebror til en lillesøster eller lillebror. Mary har nu trukket sig lidt tilbage, er så småt gået på barsel, for at skåne sin graviditet.
Børnehuset i Fredensborg har ingen madordning, derfor skal børnene selv have madpakker med hjemmefra. Det betyder, at Mary og Frederik, om morgenen, skal i gang med madpakkesmøringen.

 

 

Kronprinsesse Mary og lille prins Christian på vej i vugge-stue. Pædagogerne og lederen tog imod.

Det var en spændt lille prins Christian, der kikkede på de nye omgivelser i Fredensborg.

En stolt far, prins Frederik, fulgte sin søn, sammen med mor, Mary, ind i den kommunale institution.

Ved børnehuset har politiet opsat et firkantet glasbur, et lille transportabelt hus med store ruder ud mod børnehuset, til livvagterne der skal tage sig af det sikkerhedsmæssige. Livvagterne skal holde øje med Christian, når han er i vuggestue.
Første dag i vuggestuen, for prins Christian, sluttede efter to timer. Derefter kørte familien hjem til Kancellihuset, ved Fredensborg Slot. Kronprins Frederik vil gøre alt for, at Christian får et så almindeligt liv som overhovedet er muligt, selv om han en dag skal være konge.

 

Livvagterne har eget hus ved Dronning Louises Børnehus i Fredensborg. Kronprinsens hofchef, Per Thornit, kalder det for "politiets transportable sommerhus".

Til højre, leder Helle Zacho og pædagog Britta Just Petersen. De får ansvaret for Christian.

Kronprinsparrets tronarvinger

Christian
Tronarving
født 15. okt.
2005

Christians dåb
Christiansborg
Slotskirke
januar 2006

Mary fødte
prinsesse
Isabella
april 2007

Isabellas dåb
Fredensborg
Slotskirke
juli 2007

Mary fødte
tvillinger
8. januar
2011

Tvillingedåb
Holmens Kirke
14. april
2011