Regentparrets
 
 besøg i Holstebro

 

Regentparret blev modtaget af Holstebros borgmester Arne Lægaard, dronningen fik overrakt blomster af blomsterpige, 12-årige Marie Søe fra Holstebro.

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

Printervenlig version

Holstebros borgmester Arne Lægaard og fru Hanne Marie Halgaard stod klar, ved Nørreport, til at modtage dronning Margrethe og prinsgemal Henrik til karettur gennem Holstebro, hen til rådhuset, hvor byens officielle modtagelse fandt sted. Regentparret blev trods regnen kørt i åbent karet.
På rådhuset blev dronningen og prinsen modtaget i rådhushallen, hvor et stort sangkor sang for regentparret.
Det var ensemblet fra AIDA der sang for. Musicalen AIDA havde præmiere i Holstebros nyrenoverede Musikteatret Holstebro lørdagen før det kongelige besøg. Ensemblet bestod af amatører og professionelle sangere, børn og voksne.
I byrådssalen fandt modtagelsen og overrækkelsen af gaver sted. Dronningen fik en armring i guld. Ringen var en kopi af en armring fra vikingetiden, der blev fundet nær Bjørnkærgård i Sevel Sogn i begyndelsen af 1900-tallet.
Til prins Henrik var valgt en skulptur i bronze "Drømmen III" skabt af Poul M. Cederdorff. Skulpturen udstråler koncentration og styrke.

 

 

Borgmester Arne Lægaard ledsagede dronningen, prins Henrik blev ledsaget af fru Hanne Marie Halgaard under besøget i Holstebro.

I rådhushallen sang et stort børnekor hyldestsang for regentparret, "Dronningens Land", en sang skrevet specielt til lejligheden.

Efter spadsereturen, forbi det gamle Rådhus i gågaden delte regentparret sig.
Dronningen besøgte Nupark og den Kgl. Balletskole. Nupark - Nordvestjysk Udviklingspark har til mål at skabe vækst og udvikling i hele det nordvestjyske område gennem satsning på store projekter med nye samfunds- og erhvervsmæssige perspektiver. Målet skal nås gennem en samarbejde mellem det offentlige, uddannelses-institutioner og virksomheder.
Den Kgl. Balletskole viste dronningen et uddrag af ballet, koreograferet af den daglige balletskoleleder Theresa Jarvis Eliasen.

 

Dronningen på Nupark i laboratoriet. Dronningen fik en fyldig rundvisning på stedet.

 

 

Dronningen fik en orientering om Videnscenter for Fødevareudvikling (VIFU) ved direktør Bolette Van Ingen Bro.

På Den Kongelige Balletskole blev der vist uddrag af ballet, koreograferet af Theresa Jarvis Eliasen.

Prinsen besøgte Steins Laboratorium A/S, blev modtaget af præsident, CEO of Eurofins SA, Gilles Martin, og administrerende direktør i Steins Laboratorium A/S Svend Aage Linde. Prins Henrik fik en rundvisning i virksomheden. Steins er godkendt af myndigheder i flere lande til at udføre de væsentligste analyseopgaver indenfor kerneområderne landbrug og fødevarer.
Prins  Henrik besøgte også Holstebro Museum, blev modtaget af formand Arvid Lisbjerg og museumsdirektør Ole Nielsen.
Efter hvert sit besøg samledes regentparret igen foran Holstebro Musikteater.

 

 

Prins Henrik kom først tilbage fra deres eget program, frem til Musikteatret i Holstebro, og blev modtaget på den røde løber udenfor.

Dronning Margrethe blev modtaget af formand for Musikteatrets bestyrelse, Bodil Hagild og Musikteatrets direktør, Lars Sennels.