Regentparrets
besøg i Struer

 

Efter modtagelsen på havnen i Struer af stiftamtmand Torben Sørensen, tog borgmester Niels Viggo Lynghøj Christensen over.
Dronningen og prinsen gik bag om modtagelsesfølget efter præsentationen, for at hilse på de fremmødte der ønskede at se regentparret.

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

Printervenlig version

Søndag eftermiddag, 3. september 2006 stævnede kongeskibet Dannebrog ind i Holstebro-Struer Havn. Det var i anledning af Holstebro-Struer Havns 150 års jubilæum, regentparret besøgte byerne Struer og Holstebro.
Dannebrog ankom til Struer dagen før, da der var varslet vindstyrke af stormstyrke. Regentparret ankom i bil til kongeskibet sent på aftenen og overnattede derfor på Dannebrog.

 

Kongeskibet stævnede ind i Struer havn dagen før det planlagte besøg, søndag eftermiddag omkring klokken 16.00.

Klokken 10.00 gik de kongelige gæster fra borde og blev modtaget på kajen.

Regentparret blev på havnen i Struer modtaget mandag 4. september klokken 10.00 af stiftamtmand, Torben Sørensen der udråbte et nifoldigt leve for dronning Margrethe og prinsgemal Henrik. Mange folk var fremmødt på havnen, i gaderne, for at få et glimt af dronningen og prinsen i karettur med gardehusarernes hesteeskorte, der var i Vestjylland for første gang. Lige før gardehusarerne startede karetturen op kom en stor regnbyge, så alle de fremmødte var nu sikker på, at det blev i den lukkede karet. Kongefamilien blev, trods regnen, kørt i åbent karet.

 

Dronning Margrethe var som pige sammen med far og mor, kong Frederik IX og dronning Ingrid også på besøg i Struer.

Blomsterpigen, Cecilie Lind-gaard Kristensen fra Thyholm overrakte dronning Margrethe blomster ved modtagelsen på kajen.

Karetturen startede på havnen, op gennem byens gader, hvorefter de ankom til Rådhuset hvor Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj Christensen bød regentparret officielt velkommen og overrakte byens gaver.
Struer Kommunes gave til dronning Margrethe var et maleri af den 62-årige kunstner, maler, digter og cand.mag. Hans Tyrrestrup fra Thorstrup ved Varde. Hans Tyrrestrup har udsmykket væggene i forhallen til Struer Rådhus.
Byens gave til prinsgemal Henrik var en skulptur af de sejlførende fragtskibe for 150 år siden. Den kombination af en skulptur, mejslet i granit, har stenhugger Flemming Texel Jacobsen forestået.

 

 

Regentparret forlader havnen i den åbne karet, trods regnbyger og blæst, gennem byens gader, op til modtagelsen på rådhuset i Struer Kommune.

Byens officielle modtagelse af dronningen og prinsen fandt sted i byrådssalen på Struer Rådhus.
Struers borgmester bød de kongelige velkommen.

Efter byens officielle modtagelse på rådhuset drog dronningen i bil til plejehjemmet Enggaard-centret. Centerleder Grethe Riksted tog imod regentparret, enkelte beboere hilste på regentparret ved plejehjemmets indgang.
Dronningen og prinsen kørte videre til besøg på Bang & Olufsen, fik blomster ved indgangen, blev modtaget af kammerherre, kgl. hofjægermester Peter Skak Olufsen og koncerndirektør Torben Ballegaard Sørensen.
På Bang & Olufsen, i auditoriet, blev der holdt foredrag for regentparret, en fortælling om Holstebro-Struer Havns historie gennem 150 år, i ord, lyd og billeder, samt en fremtidsperspektivering ved museumsinspektør Torben Holm, Struer Kommune. Torben Holm orienterede samtidig om det kommende B & O Museum.
B & O,s nyeste produkter blev fremvist regentparret i virksomhedens showroom.
Holstebro-Struer Havn var vært for dronning Margrethe og prinsgemal Henrik ved frokosten i Folkets Hus.

 

 

Dronningen fik blomster ved ankomsten til Bang & Olufsen i Struer af blomsterpigen.

Dronning Margrethe og prins Henrik på vej frokosten i Folkets Hus i Struer centrum.