Fredensborg Slot
Fredensborg Slotskirke

 

I perioder, hvor kongefamilien ikke bor på slottet, er der åbent for guidede ture på Fredensborg Slot, Den Reserverede Have med prydhave, orangeri og i urtehaven.

 

 

Hendes Majestæt
Dronning Margrethe II

 

Hans Kongelige Højhed
Prins Henrik

 

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

 

Printervenlig version

Den sidste store ombygning af slottet skete i 1770'erne. Det var arkitekt C. F. Harsdorff der skabte den indre slotsgårds nuværende udseende, ligesom han foretog betydelige nyindretninger af slottets indre. Ombygningen skete, mens Kong Frederik VI's dronning Juliane Marie beboede slottet som enkedronning. Siden er slottets udseende stort set ikke blevet ændret, kun moderniseringer i form af indlæggelse af forsyninger som el, vand og varme er foretaget, for at slottet kan leve op til nutidens levestandard.

 

Regentparrets daglige opholdstue. Mod venstre ses prins Henriks flygel.

 

Udenlandske ambassadører på statsbesøg i Danmark modtages her af dronningen i den gule stue.

 

Den kinesiske spisestue.

Det var på Kong Frederik IV's befaling, at Fredensborg Slot og Slotskirke blev tegnet af arkitekten J. C. Krieger, som i 1720 - 22 opførte den centrale del af hovedbygningen med en etage og en lavloftet "mezzanin" samt de to fløje i en etage, der med et porthus dannede den indre slotsgård. To år senere tilføjede han øst for hovedslottet Slotskirken.
Margrethe og Henriks barnebarn, lille prins Nikolai, blev 6. november 1999 døbt i Fredensborg Slotskirke.

 

Fredensborg Slotskirke. Margrethe og Henriks barnebarn blev den 6. november 1999 døbt her i kirken ved navn: Nikolai William Alexander Frederik.

 

 

De kongelige har egne pladser, loge i Fredensborg Slotskirke.