Prinsesse Alexandra
 
indgik ægteskab med
 
hr. Martin Jørgensen

 

Prinsesse Alexandra gik lørdag den 3. marts 2007 ind i Øster Egede Kirke som prinsesse, men trådte ud som grevinde af Fredensborg. Hun blev viet med sin Martin Jørgensen.

Tekst af Per Brunsgård, Tim.
Fotos af Henrik Hildebrandt Kbh.

Printervenlig version

Den 42-årige prinsesse Alexandra ankom lørdag eftermiddag, den 3. marts 2007, til bryllup med den 29-årige lydmand og fotograf, Martin Jørgensen. Alexandra kom til bryllup med prinserne Nikolai og Felix ved hånden. Brylluppet var Alexandras andet, foregik i Øster Egede Kirke nær Fakse. Prins Nikolai og prins Felix var brudesvende.
Alexandra var i en lang smuk brudekjole med langt slør. Den gyldne brudekjole var designet af Henrik Hviid.
Prinserne Nikolai og Felix var ens klædt på i lyse bukser og brune jakker med sølvknapper.

           

Pastor Peter Parkov ledsagede gommen og forlover, fotograf Erik Refner til kirken.

Bruden blev ledsaget af sønnerne prins Nikolai og Felix op ad kirkegulvet på dagen.

Alexandras brudebuket var bundet af Bjarne Als, fra "Bering House of Flowers". Buketten bestod af vintergækker, liljekonvaller, nogle få forglemmigejer og hvide gardenier. Vintergækkerne prægede hele bryllupsdagen. Hun havde dem i håret, de stod på bordene til festen og kirken var pyntet op med dem.
Klokken 16.00, den lørdag i marts, gik prinsesse Alexandra op ad kirkegulvet i Øster Egede Kirke på Sydsjælland som prinsesse og kom en lille time senere ud med sin nye ægtemand, fotograf Martin Jørgensen. Efter vielsen kom prinsesse Alexandra ud som grevinde af Fredensborg og var dermed ikke længere medlem af kongehuset.

 

 

 

Prinsesse Alexandra mødte op med prinserne Nikolai og Felix.

Alexandra trådte ud af Øster Egede Kirke som grevinde af Fredensborg.

Alexandra og Martin Jørgensen sammen med brudesvendene.

Martin Jørgensen tog plads i kirken klokken 15.15, ventede på sin brud. Han var blevet ledsaget af pastor emeritus Peter Parkov, samt sin forlover, fotograf Erik Refner. Pastor Peter Parkov forestod vielsen i den Sydsjællandske kirke. Fotograferne Martin og Erik er kolleger og har kendt hinanden i mange år. 90 gæster var på plads i kirken.
Ud over de to små prinser, Nikolai og Felix, var der ingen fra kongehuset på gæstelisten ved det private bryllup.
Ved vielsen sang Danmarks Radios Pigekor, der var Alexandras første protektorat, efter vielsen med prins Joachim. Protektoratet fortsatte Alexandra dog med, selv om hun ikke længere er medlem af kongehuset.

 

 

Alexandras forældre Christa og Richard Manley mødte stolt op til deres datters andet bryllup.

øster Egede Kirke har plads til 85 kirkegængere, men kan ved opsætning af ekstra stole udvides til omkring 100 kirkegængere.

120 gæster var budt til bryllup på herregården Jomfruens Egede, der lå i gåafstand fra kirken. Herregården Jomfruens Egede blev i de senere år omdannet til et herregårdshotel, der lejes ud til store fester.
Både brudens og gommens nærmeste familie var til bryllupsfest på herregården. For Alexandra kom hendes forældre Christa og Richard Manley, søster Nicola Baird og manden Jason, søster Martina Bent og manden Andrew, samt Alexandras veninder med følge. For Martin kom forældrene Jane og Jacob Jørgensen, lillesøster Mai med kæreste, Martins lillebror Mads, samt vennerne. Endnu flere af brudeparrets bekendte var med på gæstelisten.
Alexandra er nu forhenværende prinsesse. Hun beholder dog sin årlige apanage på 1,9 millioner kroner, men bliver ikke længere fritaget for skat og afgifter.

             

Herregården Jomfruens Egede, hvor Alexandras og Martins bryllupsfest fandt sted, 3. marts 2007.

Martin Jørgensens familie, lillesøster Mai og forældrene Jane og Jacob Jørgensen.

Øster Egede Kirkes sognepræst, Anne Rydahl, stod for alt det ceremonielle ved begivenheden, bortset fra selve vielsen, som pastor Peter Parkov forestod. Han var tidligere præst ved Margrethekirken i Valby. Pastor Peter Parkov er ven af dronning Margrethe og prinsgemal Henrik.
Efter vielsen gik Martin og Alexandra direkte hen til alle de fremmødte fra Sydsjælland, der havde taget opstilling for at få et glimt af brudeparret, inden de stillede op foran pressen, der ventede fotograferingen. Alexandra og Martin tog sig god tid foran alle. TV2 News sendte hele dagen fra Jomfruens Egede, og havde derfor helikopteren svævende over det hele.

 

Brudeparret Alexandra og Martin stillede glædeligt op, foran pressen og de mange fremmødte efter vielsen i kirken.

Prins Joachim, Prinsesse Alexandra & Prinsesse Marie

Skjern Å
30. oktober
2000

Nikolai storebror
Felix f. 2002

Barnedåb i
Møgeltønder 2002

Prins Felix

Kongeligt bryllup i
Møgeltønder Kirke
24. maj 2008
Barnedåb i
Møgeltønder 2009
Prins Henrik
Joachim på
Hjerl Hede
13. aug. 2010
Prinsessedåb i
Møgeltønder 2012
Prinsesse Athena