SPJALD STADION
VENSKABSKAMP
August 1987

 

Sepp Piontek gæstede august 1987 Spjald.
1979 - 1990 Cheftræner for det danske landshold.

 

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

 

Printervenlig version

Flere landsholdspillere og cheftræner Sepp Piontek gæstede august 1987 Spjald Stadion i Midtjylland.
Vejle Boldklub og Liverpool FC tørnede sammen i en venskabsmatch. Godt 2000 tilskuere havde fundet til Spjald i håb om at få et glimt eller autograf af deres idol. Den danske landsholdspiller Jan Mølby der spillede for Liverpool FC mødte op med krykker, han var for tiden skadet, men gav glædeligt autografer til sine fans. Trods en skadet Jan Mølby der ikke kom på banen, vandt Liverpool kampen med 3 0 over Vejle.

 

Allan Simonsen født 15. december 1952 spillede i Vejle Bold Klub. Allan var angrebsspiller for landsholdet, nåede at spille 55 landskampe.

En af vore største profiler i fodboldhistorien, angrebsspilleren Allan Simonsen der spillede 55 landskampe. Han nåede at score tyve mål for Danmark.
Allans karriere som landsholdsspiller startede i Vejle Bold Klub. Efter Vejle flyttede Allan Simonsen til de europæiske storklubber. 1973 til 1979 Borussia Mønchengladbach, 1979 til 1982 FC Barcelona. året 1983 vendte hele nationens lille Allan hjem igen til Danmark, tilbage til Vejle Bold Klub, hvorfra han gæstede Spjald.
Allan Simonsen blev 1977 kåret til årets Spiller i Europa. En anerkendt titel som ingen anden dansk fodboldspiller har opnået. Allan slap ikke uden om den store skare af fans i Spjald der ønskede autografer.

 

Midtbanespilleren Jan Mølby født 4. juli 1963 mødte skadet op i Spjald. Sepp Piontek måtte kikke langt efter sine spillere denne dag.

Midtspilleren Jan Mølby spillede 33 landskampe og nåede at score to mål for Danmark. Som landsholdsspiller spillede Jan i tre klubber. Startede sin karriere i Kolding og flyttede i 1982 til AFC Ajax. Jan Mølby spillede i Ajax til 1984, sprang derfra over til Liverpool FC.
Spjalds højeste gæst denne dag var uden tvivl cheftræner for fodboldlandsholdet Sepp Piontek der pludseligt mødte op for at se kampen, han blev straks henvist til pladserne på tribunen. Sepp Piontek blev ansat som cheftræner for det danske fodboldlandshold den 1. juli 1979. Han blev på posten i elleve år.

 

Vejle BK og Liverpool FC kampklar til venskabsmatchen august måned 1987 på Spjald Stadion. Godt 2000 tilskuere mødte op, for at se deres idoler optræde på grønsværen. Liverpool var dengang et af de største klubber i Europa. Liverpool vandt 3-0.

Sepp Piontek stoppede i 1990 som træner for det danske fodboldlandshold. Han afviklede 115 landskampe.
Richard Møller Nielsen tog i perioden 1990 1996 over. Han skabte i sin regeringstid for det danske landshold, holdets største triumf. Danmark blev europamester i fodbold ved at besejre Tyskland med hele 2 0 i finalen. Danmark kom som afløser/erstatning for Jugoslavien med til europamesterskaberne i Sverige 1992. Richard Møller Nielsen skrev Danmark ind i fodboldhistorien.
Richard Møller Nielsens afløser kom fra nabolandet Sverige. året 1996 til 2000 var Bo Johansson cheftræner.
I dag træner Morten Olsen landsholdet, han assisteres af Michael Laudrup der spiller i AFC Ajax.

 

Vedbæk: Fodboldlandsholdets træningslejr.

 

Juni 1996, England: European football Championschip.

 

25. september 1985: Lenin Stadion Moskva, Sovjet - Danmark.

 

EM 2008: Håndboldlandsholdets hjemkomst.

 

Københavns Idrætspark: Opførelsen af Parken.

 

Parken: Danmarks National Stadion.

 

Randers Hallen: VM - Boksegalla.