Ringkøbing-Skjern Kommune køber Prins Henriks skulptur
"Miss Fredensborg".

 

Prins Henrik overdrog mandag den 8. maj 2017 sit kunstværk til Ringkøbing-Skjern Kommune. Fra venstre: initiativtager til indsamlingen, Gitte Kjeldsen, Prins Henrik og borgmester Iver Enevoldsen samlet foran skulpturen på Torvet i Ringkøbing.

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

Printervenlig version

Det glædede Ringkøbing-Skjern Kommune meget, da kongehuset endeligt bekræftede, at Prins Henrik ville gæste Ringkøbing. Prins Henrik var rejst til Ringkøbing, mandag den 8. maj 2017, for at overdrage dem, den skulptur til byen, som han udlånte kommunen, for snart to år siden.
Det lykkedes for byrådsmedlem Gitte Kjeldsen, formand for Kommunens kunstudvalg at skaffe sponsorer nok, til at købe prinsens skulptur "Miss Fredensborg" som kunstværket hedder.
Skulpturen er for nylig blevet købt af en kreds af private borgere og virksomheder i byen. Prisen for kunstværket vil ingen fra kommunen oplyse. Men formand Gitte Kjeldsen havde fortalt Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at de havde fået skulpturen til en meget fornuftig pris.
Inden prins Henrik kunne ankomme havde arrangørerne i Ringkøbing meget travlt med at klargøre Torvet. Bl.a. måtte den røde løber lægges ned.

 

 

Arrangørerne måtte pakke prins Henriks skulptur pænt ind, så han på en pæn måde kunne overdrage kunstværket til Ringkøbing.

Den røde løber måtte i dagens anledning fejes, inden prinsens ankomst til Torvet, hvor han ville overdrage sin skulptur til byen.

Der var vind i Ringkøbing, der betød, at arrangørerne måtte bore løberen fast med pløkker, før de fik styr på den.

Efter et kvarters forsinkelse tog kommunens borgmester, Iver Enevoldsen, klokken 17.15 imod prins Henrik, på Torvet, og bød ham velkommen.
Byrådsmedlem og initiativtager til indsamlingen, Gitte Kjeldsen fortalte stolt om byens indsamling, hvorefter prins Henrik overdrog sit kunstværk "Miss Fredensborg" til Ringkøbing.
Prins Henrik var i højt humør ved overdragelsen på Torvet. Han gav i sin tale grønt lys for et navneskifte, kald skulpturen "Miss Ringkøbing".
Prins Henriks skulptur, "Miss Fredensborg" får nu permanent plads på Torvet i Ringkøbing.
Efter overdragelsen på Torvet i Ringkøbing, gjaldt det prins Henriks oplæsning af egne digte i Rådhushallen. Prinsen skulle have oplæst sine digte
søndag den 13. september 2015, men måtte melde afbud på grund af sin søsters, Madame Maurille Beauvillain de Monpezats, dødsfald. Hele weekenden, den 12. og 13. september 2015, med det omfattende planlagte program, måtte derfor aflyses. Alle billetter til Rådhushallen blev dengang revet væk.

 

 

Byrådsmedlem og initiativtager til indsamlingen, Gitte Kjeldsen, tog sammen med borgmester Iver Enevoldsen, imod prins Henrik ved ankomsten til Torvet.

 

Gitte Kjeldsen fortalte stolt om byens indsamling, der var årsagen til, at købstaden i dag kunne købe prinsens flotte bronze-skulptur.

 

 

 

Prins Henrik sagde i sin flotte overdragelsestale, at han håber, at "Miss Fredensborg" vil glæde byens borgere og andre, der besøger stedet.

 

Prins Henriks skulptur kaldes "Miss Fredensborg", men hvis byen ønsker et andet navn, kan man selvfølgelig kalde den "Miss Ringkøbing" foreslog prinsen i sin tale.

 

Den 2 meter høje bronze-skulptur, "Miss Fredensborg", har nu fået permanent plads i Ringkøbing.

 

 

Prinsen trak selv det blå klæde af skulpturen. Det glædede prins Henrik meget at overdrage "Miss Fredensborg" til Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Prins Henrik var meget stolt af sit kunstværk. Efter overdragelsen spadserede han hele vejen rundt om skulpturen.

I Rådhushallen gjaldt det denne gang uden forsalg af billetter, men efter første-til-mølle-princippet, hvor 150 gratis siddepladser og 60 ståpladser var til rådighed.
Præcis klokken 17:15 gik dørene op, hvor godt 60 personer trådte ind.
Iver Enevoldsen og leder af Kultur, Natur og Fritid, Per Høgh, startede programmet op i Rådhushallen, hvor prins Henrik oplæste i alt fire af sine egne digte. Udover oplæsningen bød de to, prins Henrik og kulturchef Per Høg, også på en samtale om prinsens digte. Prins Henrik læste sine digte på fransk.
Per Høgh afsluttede programmet og takkede af, inden kommunen rundede dagen af med en middag på Hotel Fjordgården, for prinsen og de borgere og virksomheder, der havde bidraget til indkøbet af skulpturen.

 

 

På Rådhuset, Ringkøbing-Skjern Kommune, oplæste prins Henrik i  Rådhushallen fire digte på fransk.

 

Nummer seks og syv på forreste række, borgmester Iver Enevoldsen og initiativtager til indsamlingen, Gitte Kjeldsen, blandt publikum i Rådhushallen.

 

Leder af Kultur, Natur og Fritid, Per Høgh, styrede samtalen med prinsen, mellem oplæsningen af digtene.

 

 

I Ringkøbing, i Rådhushallen var godt 60 lyttere på plads. Publikum ventede spændt på prins Henriks oplæsning af de franske digte.

 

Efter oplæsningen kørte kongehusets, Krone 15, prinsen til middag på Hotel Fjordgården.
Om køreturen, ud til middagen, gik op forbi Torvet vides ikke.

 

Prins Henriks bronzeskulptur, "Miss Fredensborg", har nu taget sin plads på Torvet i Ringkøbing.
Skulpturen hedder nu "Miss Ringkøbing".

 

11. september 2015:  Prinsgemalens skulptur udlånt til Torvet i Ringkøbing.

Prinsgemalen

Amalienborg
Vagtskifte

Ringkøbing 550 år
Købstadsjubilæum
1993

Landgang fra
Dannebrog
1996

Sommertogt
Vestjylland
september
2006