MEDIERNE
TV, AVISER & UGEBLADE

 

Filmholdet fra TV/Midtvest i Holstebro på besøg under optagelserne til udsendelsen med seernes egne billeder.
Majestætens jubilæum 25 år.

 

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

 

Printervenlig version

Min royale hobby er i tidernes løb jævnligt nævnt i medierne: aviser, ugeblade samt radio og i fjernsynet.
Første gang var 1997, TV/Midtvest i Holstebro efterlyste seernes egne billeder af dronningen i anledningen af Hendes Majestæts 25 års jubilæum som regent, januar måned 1997.
Jeg sendte mine billeder til Holstebro og blev senere kontaktet af TV/Midtvest. Reporter Niels Thure Krarup og filmholdet fra tv-stationen rykkede ud, hjem til mig, for at lave et interview.
Det blev for alvor starten på min royale hobby, hvor jeg straks mærkede folkets store interesse for mine kongelige billeder.
Jeg blev straks efter udsendelsen 9. januar 1997 kontaktet af markedstings afdelingen, markedstings chefen for Nørreport Centret i Holstebro, om medvirken til at markere dronningens jubilæum, ved at sætte mine royale billeder op i en udstilling på torvet midt i centret. Nørreport Centret havde til lejligheden sponsoreret alle, godt 55 billeder i forstørrelser. En stor tak til dem for billederne.  
Mine allerførste billeder af de kongelige er fra Ringkøbing, Hans Kongelige Højhed Prins Henriks officielle besøg i 1993, byens jubilæum, 550 år som købstad.
Året efter gjaldt det så billeder fra Hendes Majestæt Dronning Margrethes og Prinsens officielle besøg i Skive 1994, Skive Havns jubilæum, 125 år og byens 25 års jubilæum som garnisonsby.

 

Reporter Niels Thure Krarup fra TV/Midtvest i Holstebro rykkede ud og lavede interview. Udsendelsen Dronningens virke gennem 25 år, med seernes egne billeder,  blev sendt 9. januar 1997 på den regionale kanal.
Senere blev seernes billeder sendt på landskanalen TV/2, på dronningens 25 års  jubilæumsdag 14. januar 1997. Udsendelsen på TV/Midtvest var medvirken til at mine royale billeder blev udstillet i Nørreport Centret i Holstebro.

27. februar 1999 var TV på den igen. Det kom TV/Midtvest, redaktionen Bakspejlet for øre, at jeg var i færd med at sætte en udstilling, af mine royale billeder, op i Smedenes Hus i Lem. Redaktionen Bakspejlet kom til Lem og filmede opsættelsen af udstillingen. Udsendelsen Bakspejlet blev sendt på TV/Midtvest mandag den 28. februar 1999. Det blev nævnt at udstillingen kunne ses fra 1. marts og hele måneden ud.
Udstillingen blev lørdag den 6. marts markeret med fernisering, mange gæster besøgte udstillingen.

Dronningens 60 års fødselsdag, 16. april 2000, TV/Midtvest henvendte sig endnu engang med en invitation til at medvirke i et direkte indslag fra studiet i Holstebro, emnet var igen min royale hobby.
Det direkte indslag fandt sted hos TV journalist Kristian Myrhøj Johannsen torsdag aften, den 13. april 2000, tre dage før Hendes Majestæt Dronning Margrethes 60 års fødselsdag.
Journalisten bemærkede, at jeg kun havde billeder af dronningen på balkonen i Nykøbing på Mors, det var den forkerte balkon sagde han, men jeg kunne fortælle, at jeg allerede dagen efter drog til Hovedstaden, for at forberede fotograferingen, søndag den 16. april 2000.
Jeg fik hvad jeg kom efter, billeder af fødselaren og kongefamilien samlet på deres egen balkon på Amalienborg.
TV journalist Kristian Myrhøj Johannsen på TV/Midtvest i Holstebro er bekendtgjort med, og har set mine, billeder af dronningen på sin egen, den rigtige, balkon.

 

Et kik ind i studiet hos TV journalist Kristian Myrhøj Johannsen på TV/Midtvest i Holstebro. Et direkte indslag er noget helt andet i forhold til båndet optagelser, nervøsiteten er anderledes.

Ugebladet Hjemmet havde set mit indslag i fjernsynet, henvendte sig pr. telefon for at få et interview. En fotograf fra bladet kom derfor ud og tog sine billeder. Indslaget blev bragt i Hjemmet nr. 24, mandag 10. juni 2000.
Ikke nok med det blev dronningens fødselsdag ligeledes markeret hjemme i Tim, hvor jeg bor. Dagli' Brugsen i Tim henvendte sig. Billederne fra fødselsdagen blev udstillet på lageret, lørdag den 6. og søndag den 7. maj 2000.
Udstillingen blev markedsført på en husstandsomdelt løbeseddel. Kunderne var bekendtgjort med billederne fra Hendes Majestæt Dronning Margrethes 60 års fødselsdag. Dagli' Brugsen havde sponseret og betalt godt 12 af billederne i forstørrelser. Også en stor tak til dem for billederne.

Da sorgens dag kom tirsdag den 7. november 2000, Hendes Majestæt Dronning Ingrid sov stille ind, henvendte Ringkjøbing Amts Dagblad til mig, de manglede et billede af dronning Ingrid. Jeg måtte meddele dem at billeder af Ingrid ikke fandtes i mit store royale fotoarkiv. Dronning Ingrid er den eneste jeg aldrig har mødt eller set af de kongelige fra vort nuværende glücksborgske kongehus.
Dagbladet blev gjort opmærksom på, at jeg ville til København og Roskilde, fotografere begravelsen tirsdag den 14. november 2000. De lavede et interview, bragte to store indslag i avisen, det ene dagen før begravelsen og det andet på selveste dagen, to pæne indslag blev det til.

Efterhånden som folkets interesse for min royale hobby blev større og større, steg lysten samtidig for mig.
Oprettelsen af en royal hjemmeside på Internettet blev torsdag den 22. marts 2001 en realitet. Hvorfor ikke udstille billederne hjemme i stuerne hos folk selv, et større publikum kunne ikke fås på andre måder. Hele verden kunne nu se mine billeder.
Pressen fandt også hurtigt min royale hjemmeside via søgemaskinerne på nettet.
TV/Midtvest i Holstebro, Danmarks Radio i Århus, DR Regionalen i Næstved og Ringkjøbing Amts Dagblad.

November 2001, TV journalist Kristian Myrhøj Johannsen fra TV/Midtvest på besøg, i gang med optagelser: Royal Hjemmeside, til udsendelsen rundt i regionen. Sendt onsdag aften 28. november 2001.

 

 

Dagen før dronningens fødselsdag 2002 blev det DR1 og Radiohusets tur til at fortælle befolkningen om min hobby og hjemmesiden på Internettet.
DR Regionalen fra Næstved ringede. De interviewede pr. telefon.
Interviewet blev anvendt i en telefonquiz for lyttere på Sydsjælland.
Quizzen blev bragt 16. april 2002 i udsendelsen Go' formiddag på Regionalen.

 

TV holdet ved journalist Mette Buch Jensen fra redaktionen 19Direkte i Århus ønskede også et interview til udsendelsen.
Jeg hejste Dannebrog til tops på Hovedgaden i Tim, for at hylde Majestæten på fødselsdagen.
Fortalte om min royale hobby, hjemmesidens tilblivelse på Internettet og viste alle mine kongelige billeder.

Dusør gives:10.000 kroner for et billede af Kronprins Frederik og kæresten fotograferet her i landet, måske det kommende kongepar. Det var store overskrifter og jagt på personer, der burde have fred og ro.
Jeg blev 2. maj 2002 kontaktet af en TV journalist, Bo Hjuler fra nyhederne på TV2 i Odense, til at kommentere dusøren. Et filmhold fra Holstebro blev sendt ud og optagelserne gik i gang.
Jeg blev spurgt om jeg selv kunne finde på at tage billedet af dem, og sælge det videre, for at få udløst dusøren?
Jeg ville selvfølgelig fotografere dem, hvis jeg tilfældigt skulle møde dem på offentlige steder. Men jeg kunne aldrig finde på at lægge på lur, eller gå efter dem, for at få det rigtige billede. Den dag det officielt meddeles fra kongehuset, at Kronprinsen indgår forlovelse vil jeg selvfølgelig være tilstede i København på bryllupsdagen.

 

Tak for besøget til Danmarks Radio i Århus, TV2 i Odense og TV/Midtvest i Holstebro. Besøgstallet på hjemmesiden var steget kraftigt, siden omtale og links blev lagt ud hos Jer. På gensyn en anden gang.