Old Trafford
Rundvisning

 

Efter den lange spadseretur ud af Manchester Citys centrum stoppede vi en taxa. Den engelske hyrevogn kørte os ud til stadion.

 

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

 

Printervenlig version

Efter en lang tur til fods blev en Taxa stoppet, den kørte os det sidste stykke til stadion. Her mødte vi de andre, flere og flere kom til og  pludseligt var alle samlet. Vi snakkede alle om en shopping tur der ikke kostede penge, ingen nåede at købe noget.
Tipstjenestens guide ringede til de pårørende hjemme i Danmark og fortalte at selskabet havde det godt. TV 2 Danmark ville sende en ekstra tv-avis midt på eftermiddagen fra Manchester om bombningen i byen. Vi medvirkede alle i indslaget, meddelelsen kom, at Tipstjenestens gæster havde det godt og alle var uskadte.
Vi hørte og læste i pressen, at ingen var dræbt, men flere hundrede mere eller mindre skadet var kørt på skadestuen eller hospitalet.
Sikkerheden på stadion var nu blevet skærpet væsentligt, da der skulle spilles fodbold på banen, EM kamp, medvirkende Tyskland. Vi fik trods alt vores rundvisning på stadion.
Old Trafford, et stort og imponerende arena blev vist frem. Det var en stor oplevelse at se Manchester Uniteds, dengang Peter Schmeichels hjemmebane.

 

Rundvisningen omfattede først Manchester Uniteds pressecenter og pokaler, inden grønsværen udenfor, mellem tribunerne, blev vist frem. Græsset måtte ikke betrædes.
Spillernes omklædningsfaciliteter blev på grund af bombningen inde i byen ikke fremvist. Sikkerheden omkring stadion var skærpet.

 

 

Der kan nævnes fra rundvisningen, grønsværen der er pudeformet, højere på midten end på siderne, så vandet hurtigt kan løbe væk, græsset er klippet ternet. En perle af scene til bold med alle de store tribuner.

 

Manchester Uniteds hjemmebane er en enestående arena til fodbold. Manchester spiller altid for fulde huse.

Tipstjenesten havde under rundvisningen fået skaffet en anden bus, da bussen i centrum ikke måtte fjernes. Vi havde ingen muligheder for at gå tilbage til bussen for at hente vores personlige egen dele, disse blev eftersendt ved en senere lejlighed. Bussen holdt flere dage fastlåst i Manchester City.